logo
adviesBeoordelen riolenkousproefstukcursus Advies en beleidBeoordelen riolen en maatregelenplannenControle uitvoering testen proefstukken
InRIO advies- voorbeeldprojecten - InRIO brochures advies

Bestekken & sterkteberekeningen

Een goed bestek waarborgt de eindkwaliteit en levensduur van de rioolrenovatie of een nieuw riool. InRIO levert u waar nodig de specialistische kennis en een goed basisbestek om zelf mee aan de slag te gaan of ontzorgt u volledig van werkvoorbereiding en ontwerp tot en met toezicht en directievoering. InRIO voert de ontwerp- en (controle)sterkteberekeningen volgens de ATV-M 127 deel 2 uit en heeft ruime ervaring met EMVI bestekken.

Een aantal gegevens legt u als opdrachtgever vast in het bestek. Bij het maken van een rioolrenovatie- of reparatiebestek kan het zinvol zijn om (de eerste keer) specialistisch advies via InRIO in te schakelen of hiervoor een maatwerk cursus te volgen. InRIO heeft ruime ervaring met het bepalen van de werkelijke voorvervormingen in de te renoveren leiding. Deze beoordeling is erg belangrijk voor het bepalen van goede rekenparameters voor de sterkteberekening.
Bij technisch en/of juridisch gecompliceerde situaties werkt InRIO samen met  Prof. Falter van de Technische Universiteit in Münster, een specialist op het gebied van statische berekeningen van ondergrondse leidingen.

InRIO voert ook sterkteberekeningen uit voor het maken van strategische keuzen en kredietramingen (het wanddikte- c.q. prijsverschil bij een renovatie met of zonder constructieve waarde van de oude rioolbuis kan bepalend zijn voor uw beslissing tot preventief renoveren, reconstructief renoveren of vervangen).
Ook voor andere sterkteberekeningen voor leidingsystemen kunt u bij InRIO terecht. Bijvoorbeeld bij de aanleg of renovatie van vrijverval- of drukleidingen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Maarten van Valkenburg (tel: 024-6639577 of 06-292 666 21).